brandbeveiliging
brandveiligheid-2.jpeg

Brandbeveiliging


Brandbeveiliging begint met preventie. Een deel daarvan is wettelijk geregeld in het Bouwbesluit, waaraan alle woningen en andere gebouwen moeten voldoen. Deze maatregelen gaan over de veiligheid van mensen. Beveiliging van het gebouw en de daarin plaatsvindende processen is ook belangrijk. Dat is de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Een zware verantwoordelijkheid die niet eenvoudig te dragen is. Daarom helpen wij onze klanten daarbij met deskundigheid van het hoogste niveau.

De meeste branden beginnen heel klein en kunnen alleen uitgroeien tot een ramp als zij niet tijdig gedetecteerd en geblust worden. Zeker in oude gebouwen of in gebouwen waar zich gevaarlijke stoffen bevinden. Detectie van brand is echter niet eenvoudig. Maar weinig detectoren zijn in staat om snel en nauwkeurig brand te detecteren. Ze reageren te langzaam of zorgen ervoor dat de brandweer keer op keer voor niets komt. Om deze reden werken wij met hooggespecialiseerde partners die thuis zijn in de meeste uiteenlopende sectoren. Zij beveiligen woningen, maar ook ziekenhuizen en petrochemische complexen. In bijvoorbeeld rekencentra installeren zij systemen die brand al detecteren, lang voordat de eerste vuurverschijnselen optreden.

Geavanceerde blussystemen

Detecteren alleen is natuurlijk niet voldoende. Onze partners leveren ook systemen die een brand beheersbaar houden of blussen. Naast de gebruikelijke blusflessen en slanghaspels zijn dat sprinklers, watermistsystemen en systemen die werken met milieu- en mensvriendelijke chemische gassen om de brand te doven. Terwijl deze systemen hun werk doen en de gebruiker vele miljoenen euro’s aan schade besparen, regelt ons Security Operation Center dag en nacht dat het brandalarm wordt geverifieerd en dat de brandweer met de hoogste prioriteit op het alarm wordt afgestuurd. Er gaan helaas nog elk jaar tientallen gebouwen geheel door brand verloren. Maar met de door ons geadviseerde, geïnstalleerde en onderhouden integrale oplossingen is de kans dat dit gebeurt minimaal.